Casella Customer Center W. Rutland, VT

The project consisted of converting the remaining half of the pre-engineered metal building, that was the former home to the Eagles Club, into a 2-story office space. The work took place while the the other half of the building was occupied by Casella’s call center.

Exposed HVAC ducts were worked into the open office concept on the 2nd floor with the use of modern design and bold colors. New windows strategically placed allow for a bright interior atmosphere. Other highlights to this project were covering the existing metal roof with rigid insulation and a new membrane roof; applying rigid insulation to the entire exterior and finishing it with a combination of STO stucco or cement clapboards; constructing a structural steel floor system with a concrete deck within the space; and installing a 2-story elevator.

This project was designed using LEED Silver concepts. 

Casella Waste Systems, Inc.
Rutland, VT

NBF Architects

Completed: April 2010

Next Project: