VELCO Warehouse Conversion Rutland, Vermont

This project consisted of combining a 6,000 s.f., existing single story, slab on grade, steel framed warehouse with an adjacent 2,200 s.f. office wing. This complete renovation of both spaces was transformed into a state of the art open office concept, including meeting rooms, storage rooms, bathrooms, library, café and lounge.  This project also included a new 1,200 s.f. addition connecting the new office space with the existing main office building. Scope of work included architectural insulated metal wall panels, TPO roofing, windows, doors, skylights, metal framing, raised access flooring, custom millwork and casework, ceramic tile, handicap lift, and complete new mechanical and electrical systems. Sitework modifications including: drainage, paving, sidewalks, landscaping, and patio area additions. VMS worked closely with the owner and the architect on this complex project successfully to make sure that the daily operations of the business were not impacted by this major construction.

VELCO -Vermont Electric Power Company

EHDanson

Completed: June 2013

Next Project: